2022 Açtığımız Sergiler

GİT 201 - Tipografi - Harf Kesiti ve Maket Uygulama Projesi - Üç Boyutlu Afiş Sergisi

Bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinin "GİT 201 - Tipografi" dersindeki "Harf Kesiti ve Maket Uygulama Projesi" kapsamında tasarladıkları üç boyutlu afişler, fakültemizin 2. katında sergilendi. Öğrencilerin tercih ettikleri bir yazı karakterinin herhangi bir harfinden kesit almaları, ardından, normalde bir anlam ifade etmeyecek bu kesite serbest çağrışım yoluyla bir anlam yükleyip, bir tasarım elemanı haline getirerek, bir afiş elde etmeleri, sonrasında ise bu afişi el işi uygulamasıyla ve çeşitli malzemeler kullanarak üç boyutlu hale getirmeleri şeklindeki aşamalar neticesinde ortaya çıkan bu afişler sayesinde öğrenciler:

* Tipografiyi bir tasarım elemanı, bir görsel unsur olarak görmeyi,

* Serbest çağrışım ve alternatif yaratıcılık yöntemleriyle fikir üretmeyi,

* Gelişigüzel biçimlerden anlamlı görseller yaratmayı,

* Üretimi iki boyutlu dijital ortamdan el emeği üç boyutlu makete taşımayı ve bu suretle tipografiyi içselleştirmeyi öğrendiler.

 


 

GİT111 - Dijital Tasarım I - "Müze Eserlerinden Rozet Tasarımları" Vektörel Yorumlar Sergisi

 

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi GİT111 - Dijital Tasarım I dersi kapsamında gerçekleştirilen "Müze Eserlerinden Rozet Tasarımları" konseptli vektörel yorumlama projesinde öğrencilerimiz tarafından üretilen tasarımlar, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2. katta açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

 


 

GİT 309 - Deneysel Tipografi - "Organik Alfabe" Proje Sergisi

 

 

Doç. Dr. Özge Mazlum ve Arş. Gör. Özgür Hünel yürütücülüğündeki GİT 309 - Deneysel Tipografi dersi kapsamındaki "Organik Alfabe" projesinde öğrencilerimiz tarafından üretilen çalışmalardan oluşan bir sergi. Öğrenciler ilgi alanlarına göre seçtikleri kavramlardan yola çıkıp, teorik olan bu kavramları deneysel tipografik metotlarla pratiğe dökerek alfabeler ürettiler. Böylelikle hem kavramsal olarak, hem de tasarımsal olarak gelişirken, tipografiye derin bir akademik gözle bakmayı da öğrendiler. Üretilen bu alfabeler deneysel olmakla kalmadı ve birer afiş tasarımında da kullanılmak suretiyle işlevsellikleri de gösterildi.